Diensten & Werkwijze

Dienstoplossend

Ik werk onder andere dienst oplossend voor zo kort of lang als een locatie dat nodig heeft. Ik pak de openstaande diensten op en zorg ervoor dat alles draaiende wordt gehouden. Dit terwijl ik tegelijkertijd in staat ben een band op te bouwen met de cliënten. Ik signaleer en investeer in de randzaken en zit niet stil. Zo kunnen mijn collega’s hun dienst werken zoals ze gewend zijn zonder dat ze druk zijn met het aansturen van een invalkracht. Ik vind het dus belangrijk om mij onderdeel te maken van het team, mee te kijken naar wat iedereen nodig heeft en daarvoor de juiste ondersteuning te bieden.

Hulp bij een crisissituatie

Ik werk al een aantal jaar met cliënten die moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen vertonen. Bij deze doelgroep zie ik regelmatig cliënten die zich niet begrepen voelen. Dit kan voor verschillende lastige uitdagingen zorgen. Bijvoorbeeld in de vorm van moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit kan zich zover uitbreiden dat ze volledig vastlopen in hun dagprogramma. Of misschien loopt het team vast of is er sprake van een te hoog verloop onder de collega’s.

Om verschillende redenen kan het dus voorkomen dat een locatie hulp nodig heeft. Dat is waar ik graag instap. Ik kijk verder dan wat er aan het oppervlak gebeurt om zo de vertaalslag te maken naar wat de cliënt nodig heeft om weer gelukkig te zijn.

Persoonlijk begeleider

Ik werk graag op langdurige projecten. Wanneer ik me hiervoor inzet, vind ik het belangrijk om mij niet alleen te focussen op de hoofdzaken, maar om alle aspecten mee te nemen in mijn werkdagen. Met mijn ervaring als persoonlijk begeleider heb ik gemerkt dat deze rol goed bij mij past. Is er sprake van een langdurig te kort en is er niemand die de plek van persoonlijk begeleider inneemt? Ook dan sta ik klaar om de samenwerking aan te gaan en samen weer alles op de rit te krijgen.

Tarieven

Mijn tarieven kunnen variëren per situatie. Ik kijk naar wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Op basis van de hulpvraag en de duur van de samenwerking stel ik een gepast tarief op.