Wie ben ik?

...En wat kan ik voor jullie clienten en team betekenen?

Ik ben Roy Kiekebosch, een enthousiaste en ervaren freelance begeleider in de VG/GGZ voor complexe doelgroepen. Ik ben via een stage in de gehandicaptenzorg terechtgekomen. Daar ging ik met frisse tegenzin naartoe, maar kwam met een grote glimlach weer terug. Ik wist dat dit was wat ik wilde gaan doen!

Ik ben direct van opleiding veranderd om mij te specialiseren in gehandicaptenzorg. Met een bijbaan ben ik in 2011 begonnen met werken. Ik heb sindsdien ervaring opgedaan op veel verschillende groepen waar sprake was van moeilijk verstaanbaar gedrag van cliënten en een hoog verloop van personeel.

Door de jaren heen heb ik meegemaakt voor welke complexe situaties VG/GGZ begeleiders soms komen te staan. Deze complexe situaties komen vaak voort uit gedrag van cliënten die zich bang of onbegrepen voelen en dit niet goed kunnen uiten. Hierbij komt vaak moeilijk verstaanbaar gedrag kijken die het dagelijks geluk van de cliënt in de weg kan staan.

Tijdens mijn tijd op deze groepen heb ik gemerkt dat ik mij graag wil inzetten voor dit soort cliënten. Ik vind mijn uitdaging in het helpen van een cliënt en een team. Met oog op resultaten voor de langere termijn. Dit doe ik door verder te kijken dan wat aan het oppervlak ligt van bepaald gedrag van een cliënt.

Daarbij deins ik niet terug voor een beetje weerstand: Ik begrijp dat iedereen wel eens een slechte dag of periode kan hebben. Ik kijk graag samen met het team naar wat er nodig is om de cliënt zich weer beter te laten voelen. Samen op zoek naar de hulpvraag van de cliënt en hierop inspelen. En wanneer een cliënt dan binnen bepaalde kaders weer een stukje regie en geluk kan winnen, is mijn missie geslaagd.

''

''

“ Roy maakt als ZZP'er al enige maanden deel uit van een begeleidingsteam voor een locatie van Cosis. Ik heb Roy mogen leren kennen in mijn functie als Team coordinator en Roy als Persoonlijk begeleider. Beide waren wij onderdeel van een team, waar wij mensen met een psychiatrisch en verstandelijke beperking begeleiden. De problematiek ging van heftig agressief tot aan warme zorg kunnen bieden. Roy is een zeer gemotiveerd, inlevend persoon, een echt mensen mens. Is eerlijk en oprecht en kan zowel op een humoristische als op een directe manier omgaan met ongewenst gedrag. Een echt spring in het veld en de clown van de locatie, zoals onze bewoners hem liefkozend betitelen.''

Ineke Nijholt, Team Coördinator

“Ik heb Roy leren kennen op een woning binnen Vanboeijen. Roy was hier al enige tijd aan het werk als ZZP'er. Ik heb roy dan ook leren kennen als een enthousiaste collega. Je vraagt jezelf natuurlijk nu af waarom collega? Roy is toch een ZZP'er?

Bij Roy voel je je gehoord, veilig en daarbij is roy ook nog erg meedenkend. Zijn passie voor het zorgvak zie je dan ook terug bij onze bewoners. Deze vinden de duidelijkheid die roy biedt erg fijn. En daarbij kan Roy dus een passende begeleidingsstijl bieden aan de diverse bewoners die we hier hebben wonen.

Voor mij is de service van roy dan ook erg goed. De lijntjes zijn kort, Is snel in contact en staat ook daadwerkelijk voor je klaar.”

Dennis Maquiné, Persoonlijk begeleider

Door mijn ervaring heb ik geleerd om verder te kijken dan de standaard taken. Ik ben alert en onderneem actie waar nodig is. Of dit nou op interventieniveau is of op het gebied van huishoudelijke taken. Mijn doel is altijd om te zorgen dat we met zijn allen een goede dag hebben. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s met een gerust hart naast mij werken, omdat zij weten dat ik er altijd sta en mijn expertise inzet voor het creëren van een gezellige en veilige omgeving.

Kortom, ik geloof in de kwaliteiten van mensen, zowel cliënt als collega. En met mijn ervaring en het vermogen om verder te kijken dan wat er in eerste instantie te zien is, ben ik in staat om deze kwaliteiten te bundelen en te kaderen. Dit gecombineerd met wat inventiviteit en een flinke dosis doorzettingsvermogen heeft er voor gezorgd dat ik al meerdere cliënten en collega’s een stap verder heb geholpen. Tegelijkertijd blijft er altijd ruimte voor gezelligheid en een grapje.